Llocs turístics

Vilafranca-Medieval

Vilafranca Medieval

La visita s'iniciarà a les places de Santa Maria, Jaume I i de l'Oli, autèntic nucli neuràlgic de la vila gòtica. Veurem el Palau Reial (actual seu del Vinseum - Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) edifici del gòtic civil construït el segle XII, on l'any 1285 va morir el rei Pere III el Gran.
Contemplarem el Palau Baltà, un altra palau gòtic. A la mateixa plaça hi trobarem la capella de Sant Pelegrí, l’església del primer hospital dels Trinitaris a Vilafranca.
Continuarem la visita a la Basílica de Santa Maria, una de les primeres construccions edificades a Catalunya seguint els cànons de l'arquitectura gòtica. Al seu interior descobrirem la capella dedicada a Sant Ramon de Penyafort, confessor de reis i papes al segle XIII. A l'exterior podem contemplar el portal de Santa Maria o dels Capellans, d'estil romànic de transició, així com la inscripció de la col·locació de la primera pedra i la creu de la consagració del temple, just als peus del bell campanar gòtic, on tenim unes meravelloses vistes panoràmiques de Vilafranca i la comarca.


Basílica-de-Santa-María

Basílica de Santa María

És una església d'una sola nau coberta per volta de cinc trams de creueria i cinc capelles laterals per banda entre amples contraforts. L'absis és poligonal i presenta set panys amb contraforts interiors i campanar octogonal al darrere. La cripta es cobreix amb volta de creueria, les nerviacions de la qual estan sostingudes per dues claus de volta. L'accés al temple es fa per dues portes. L'antiga entrada principal, situada al carrer de Santa Maria, és d'arc de punt rodó i conserva restes de pintura que representen la Crucifixió. La segona porta correspon a la façana actual, d'estil neogòtic, que s'obre a la Plaça de Jaume I. Presenta una gran porta d'arc apuntat i al timpà hi ha un grup escultòric que representa la Coronació de la Verge. Per damunt de la rosassa el coronament és a doble vessant amb arcs cecs i petites torres laterals.


Anfiteatre-romà

Anfiteatre romà

L'amfiteatre de Tarragona és una edificació romana de l'antiga Tàrraco que actualment es conserva relativament restaurada. La seva gestió depèn del Museu d'Història de Tarragona.[1] És part del conjunt arqueològic de Tàrraco, declarat el 2000 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Té la consideració de Bé Cultural d'Interès Nacional.
L'amfiteatre fou construït al sud-est de la ciutat de Tàrraco, fora del recinte emmurallat al sud de la via Augusta, al costat del mar i prop de la porta d'accés a la ciutat
L'existència de l'amfiteatre palesa la importància assolida per Tàrraco dintre del conjunt de colònies de l'Imperi. De fet, Tàrraco va ser una de les poques ciutats d'Hispània on es va construir un amfiteatre quan ja es disposava d'un circ i d'un teatre, privilegi que només tenien les principals ciutats de l'Imperi.
Edificat en l'època de la dinastia Flàvia (segona meitat del segle I dC), es va reformar l'any 221, durant el govern de l'emperador Heliogàbal, i el 21 de gener de 259 fou l'escenari de l'execució del bisbe cristià Fructuós amb els seus diaques Auguri i Eulogi, fet que motivà, al segle VI, la construcció d'una basílica visigòtica de culte dedicada a aquests màrtirs, a la qual se superposà, al segle XII, l'església romànica de Santa Maria del Miracle.


Pretori-i-Circ-romans

Pretori i Circ romans

El Circ era l’edifici destinat a les curses de cavalls i carros i estava situat entre la Via Augusta i el fòrum de la província. Tenia una forma allargada amb uns 325 metres de longitud i fins a 115 d’ample, i es calcula que tenia una capacitat de 30.000 espectadors. El circ de Tarragona es va construir el segle I i té la particularitat d’estar situat dins la ciutat, per la qual cosa té algunes característiques arquitectòniques especials. Està considerat entre els circs més ben conservats d'Occident, tot i que part de la seva estructura continua oculta sota vells edificis del segle XIX. El Pretori és una torre d’època romana que allotjava les escales que permetien el pas de la ciutat baixa fins al fòrum provincial a través del circ, amb el qual està comunicat per passadissos subterranis. És un dels angles del gran rectangle de la plaça del Fòrum Provincial. Al segle XII es va convertir en el palau dels reis de la corona d'Aragó i posteriorment en presó.


PortAventura

PortAventura

PortAventura World Parks & Resort és un dels més grans destinacions de vacances i oci fa- miliar d’Europa i al llarg dels seus més de 21 anys d'història ha rebut més de 70 mi- lions de visites. Amb una ubicació privilegiada i pròxima a Barcelona, el resort opera 4 ho- televisions temàtics de 4 estrelles i 1 hotel de 5 estrelles (PortAventura Hotels), amb un total de 2.100 habitacions, i un centre de convencions (PortAventura Convention Centre) amb capacitat per a fins a 3.000 persones.
En la seva oferta s'inclouen també 3 camps de golf (dos d'ells dissenyats per Greg Norman) i un beach club amb accés directe a la platja. PortAventura World Parks & Resort compta també amb un parc temàtic (PortAventura Park) i un parc aquàtic (PortAventura Caribe Aquatic Park) líders a Europa amb una oferta d'atraccions de referència mundial. En 2017, s'incorpora un tercer parc temàtic, Ferrari Land, dedicat a la prestigiosa firma italiana.


Kàrting-el-Vendrell

Kàrting el Vendrell

Benvinguts al Kàrting CLUB VENDRELL, les millors instal·lacions per a gaudir de l’emoció de la velocitat. Disposem de dos circuits diferents: Un per a adults i un altre infantil: La pista 1, per a adults majors de 14 anys és una de les millors d'Europa, homologada per a competició, de 1310m de longitud i una amplada de pista de 8 metres mínim La pista 2, infantil, de 425 metres de longitud i 5 d'amplada mínima, està ideada per a nens a partir de 2 anys (amb acompanyant) i 5 anys (sols o amb acompanyant), per tal que puguin iniciar-se en l'esport del Kàrting. Així mateix oferim una àmplia gamma de serveis i facilitats perquè l'experiència sigui el més gratificant possible, perquè sabem que els nostres clients no es conformen amb menys; Mira-t'ho!