Museus

Museu-de-les-Cultures-del-Vi-de-Catalunya

Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

El VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya és un museu situat a una antiga casa-palau dels reis de la Corona d'Aragó, a Vilafranca del Penedès. Antigament s'anomenava Museu de Vilafranca-Museu del Vi.


Museu-i-Necròpolis-Paleocristians

Museu i Necròpolis Paleocristians

Al voltant de les vies de sortida de Tàrraco cap al sud (via Augusta) i l’oest (via De Italia in Hispanias) es va desenvolupar, en època tardoromana, una extensa àrea funerària. Segurament a l’entorn de les despulles del bisbe Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi, morts a l’arena de l’amfiteatre l’any 259 dC. La construcció d’una basílica en record dels màrtirs, a inicis del s. V dC, marca el moment de màxim esplendor del cementiri. Les restes in situ d’una part d’aquesta necròpolis i el seu Centre d’interpretació ens acosten al Món de la mort a l’època romana.


Casa-Canals

Casa Canals

La Casa Canals, emplaçada entre el passeig de Sant Antoni, el carrer Granada i la plaça de Sant Antoni, és una de les poques cases senyorials de Tarragona que s’ha conservat amb integritat fins els nostres dies. És un habitatge noble d’època moderna, del mateix estil que la Casa Castellarnau. Es dóna la circumstància, però, que està edificada aprofitant la muralla romana construïda durant la segona meitat del segle II aC i que a la primera planta hi ha restes d’una casa del segle XIV. A més, hi ha un refugi de la Guerra Civil. El visitant pot gaudir de la planta noble, del jardí i de la terrassa amb una vista privilegiada, situada damunt de les muralles. La segona planta està habilitada com a sala de conferències, mentre que les plantes superiors allotgen diferents exposicions temporals.


Museu-de-ciències-naturals

Museu de ciències naturals

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una institució amb més de 130 anys d’història que conserva un patrimoni de més de tres milions d’exemplars en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica.