Gastronomia

El-Cigró-d'Or

El Cigró d'Or

Cuina amb DO Penedès
A l’altell del Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès, al bell mig de la Capital del Vi, hi ha un espai càlid i tranquil on gaudir de la bona cuina. És el restaurant El Cigró d’Or.
Des del juliol de 2002, el cuiner Oriol Llavina n’encén els fogons i, a la vista de tothom, de forma ben oberta, ofereix una cuina catalana posada al dia, amb consciència pels productes de proximitat i de temporada i que beu del Penedès, no només pel que fa els vins, sinó també a través dels seus plats.
És que els productes protagonistes de la seva carta provenen del mateix mercat que té a sota, de la platja de Vilanova, de la plana del Penedès, de les muntanyes d’Ordal, del secà de l’Anoia. El Cigró d’Or és així, fidel al Penedès.

Premis i mencions
- Oriol Llavina, Cuiner de l’Any 2009 – Fòrum Gastonòmic - Premi Enoturisme de Catalunya 2016 en la categoria Restaurants


La-Perla

La Perla

El nom de LA PERLA sorgeix degut a que quan s’estavan fent les obres de construcció del local, en Pere tenia una moto Derbi de l’any 1957 i sempre li feia LA PERLA ( no s’engegava), i d’aquí va nèixer el seu nom.
En un primer període, el local el que més treballava eren els tipics vermuts LA PERLA, que consistien en escopinyes, olives farcides, boquerons i patates chips. També s’hi feien entrepans freds i calents.
Més endavant, va ser quan van començar a fer les tapes típiques de LA PERLA; pops a la planxa, calamars a la romana, pops en salsa, musclos amb romesco, “pinxos morunos”, etc. Algunes d’elles existents encara a la carta d’avui dia i algunes desaparegudes amb el pas del temps.

Va ser un dels llocs de referència de penyes ciclistes a l’hora d’anar a esmorzar. Es deixàven deleitar amb els entrepans “especial ciclista”, que era un entrepà de truita i llom. També era típic, anar a berenar a LA PERLA; el fetge amb ceba i tomàquet, el ventre amb mongetes o la caballa, que encara hi ha clients que la demanen avui en dia.


Cal-Padrí

Cal Padrí

CAL PADRÍ és un restaurant familiar arrelat al Penedès des de fa més de 3 generacions. Ubicat al bell mig de les vinyes i els turons d'aquestes boniques contrades, CAL PADRÍ respira 100% penedès. Des de les magnífiques vistes que es contemplen a taula tot degustant un fresc rosat, fins els saborosos guisats d'ànec que es crien a la mateixa finca.

Cuina catalana natural, ben elaborada per a tots els gustos i edats, i basada sempre en els valors de la rica dieta mediterrània. Una cuina fresca, treballada cada dia amb els productes de la terra que ens dóna el nostre hort, mantenint-se sempre entre la cuina tradicional -la de tota la vida- amb un toc de modernitat propi d'un entorn lligat a la innovadora cultura del vi.


La-vinya-de-l'avi

La vinya de l'avi

Ens trobareu a Les Cases Noves de Cal Marques, un petit nucli de Castellví de la Marca dins la comarca de l’Alt Penedès. Un indret tranquil i a prop de la natura.

A "La Vinya de l'Avi" no us haureu de preocupar per netejar, ho farem nosaltres, us trobareu les instalacions i equipament apunt. No hareu de marxar per deixar pas a altre gent, gaudireu d'exclusivitat.


L'Hort de la Carmeta

L'Hort de la Carmeta

Som una família pagesa tradicional establerta Castellví de la Marca (Alt Penedès) des de l’any 1614.
Castellví de la Marca és un poble situat a la comarca de l’Alt Penedès amb poc més de 1400 habitants, dedicat a la pagesia i que la majoria dels seus habitants viuen de la mateixa.

L’Hort de la Carmeta es va crear l’any 2009 arran de l’idea de poder donar un nou aire a la Masia de la familia Solé-Gallego.
Fins aleshores el cultiu de la vinya i l’olivera era l’activitat principal del mas, però veient que els pagesos també podíem comercialitzar el nostres productes d’una manera més directe va ser quan va sorgir l’Hort de la Carmeta.
El nom de la Carmeta sorgeix com a homentage que vaig voler fer a la mare, la Carmeta, tota una vida entregada al camp i el millor reconeixement que li vaig poder fer en els seu moment es poder-li dedicar una activitat del mas a ella.

L’hort de la Carmeta ho podríem definir en 2 conceptes: tradició (en el saber fer de les coses) modernitat (adaptació a les noves eines tecnològiques).